Готуємо ідеальне тісто для пельменів

86
tisto

Тісто – це те, що робить пельмень пельменем. У класичний рецепт входять борошно, сіль, вода і яйця, які роблять тісто щільним і допомагають йому тримати форму і не розварюються в воді.

При замісі тіста для пельменів дуже важливо не «переборщити» з рідиною. Воно повинно бути крутим і еластичним. Замішувати його необхідно так, щоб потім можна було розкачати на тонкі пласти. Всі погодяться, що пельмені в тонкому тісті – найсмачніші. Для тих, хто не має часу ліпити пельмені, є можливість замовити їх через Інтернет! https://fayni-pyrohy.com.ua/

За старих часів тісто замішували на око. Просівали борошно через сито, потім висипали її гіркою на стіл, а потім в середині гірки робили воронку. Окремо розмішували яйця з водою і сіллю, і тонкою цівкою вливали в це поглиблення.

Потім замішували рідину, поступово забираючи борошно по всьому колу від країв до середини. І довго місили, щоб тісто увібрало в себе якомога більше борошна.

Цей спосіб вимагає великих навичок і досвіду. Господиня повинна «відчувати» тісто: якщо треба – додати борошна або води. А що робити, якщо з навичками поки негусто?

Найкраще тісто виходить тоді, коли відразу відмірюють рівно стільки води і борошна, скільки потрібно. В цьому випадку тісто відразу вийде потрібної густоти, і, отже, його не треба буде довго і виснажливо вимішувати, вибивати об стіл і так далі.

Порада: змішавши всі інгредієнти, залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі. Справа в тому, що клейковина (та складова борошна, яка відповідає за гнучкість і еластичність) набухає саме за це термін. Після цього вам набагато легше буде вимішувати тісто. Намагайтеся не додавати молоко в тісто для пельменів. Через молоко пельмені швидко розварюються, а бульйон стає каламутним.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я